Cosul de cumparaturi este gol!

CAUTA PRODUSE

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER

Camasa in pantaloni sau peste pantaloni. Cand, cum si unde?

Posted on

La prima vedere pare o decizie arbitrara. Unii oameni poarta camasa bagata in pantaloni iar altii niciodata nu vor sa fie atat de…stricti. Dar nu toate camasile si nu toate ocaziile se preteaza la stilul tau personal. Asa ca trebuie sa te adaptezi daca vrei sa nu pari deplasat. Avantajul este ca, atunci cand vei stii cand sa alegi o camasa bagata in pantaloni si cand sa alegi una peste, vei putea fi relaxat si casual dar si serios si elegant, in functie de ocazie.

Serios, acest mic detaliu te poate face sa devii din tipul ala cool care stie sa se poarte in orice ocazie, in acel barbat care ar veni la o nunta imbracat in hanorac.

Iata cele 3 detalii care te ajuta sa iei decizia corecta:

  1. Felul in care este croita marginea de jos

Pentru ca nu toate camasile sunt facute pentru a fi purtate peste pantaloni. Si invers. Este usor sa-ti dai seama daca o camasa a fost gandita sa fie purtata casual (peste pantaloni) sau formal (in pantaloni). O camasa scurta sau cu marginea de jos dreapta este facuta sa fie purtata peste pantaloni.

O camasa lunga cu marginea de jos mai lunga in fata decat in laterale este de obicei destinata purtarii formale.

  1. Designul camasii

Camasile care se poarta peste pantaloni au o croiala mai lejera. Asta nu inseamna ca trebuie sa iti cumperi un numar mai mare pentru a obtine acest look. Oricum ar fi croiala camasii, linia umerilor trebuie sa se potriveasca cu umerii tai.

Camasa de purtat afara din pantaloni

Camasa pentru barbati Rourke

  1. Lungimea camasii

Cel mai important factor in determinarea purtarii unei camasi este lungimea ei. Ca regula generala, orice camasa trebuie sa depaseasca talia si cureaua si, la extrema cealalta, sa nu acopere complet fermoarul sau slițul pantalonului.

Daca este pe undeva la mijloc inseamna ca ai camasa potrivita pentru a fi purtata peste pantaloni. Cu cat este mai scurta – depasind insa linia curelei – cu atat este mai indicat sa o porti peste pantaloni.

In ceea ce priveste raspunsul la intrebarea UNDE si CAND purtam camasa in pantaloni sau peste pantaloni, cel mai simplu este sa te ghidezi dupa…1 criteriu: soarele. Da, ai auzit bine.

In ocaziile business, cand te imbraci pentru birou, poarta camasa in pantaloni pana seara si, in timpul liber, camasa peste pantaloni.

camasa in pantaloni

Camasa barbati John

Iar in vacanta…exact invers. Pana la apusul soarelui, este ok sa porti o camasa peste pantaloni daca ai ales croiala potrivita pe care ti-am explicat-o mai sus. Dupa caderea noptii, cand mergi intr-un club fancy sau intr-un restaurant opteaza pentru camasa bagata in pantaloni.