Cosul de cumparaturi este gol!

CAUTA PRODUSE

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER

TOT CE TREBUIE SA STII DESPRE GULERUL CU NASTURI

Posted on

Cum a aparut si cum sa-l porti

B189

 

Trendurile vin si pleaca dar unele lucruri raman si, mai mult decat atat, nu se demodeaza niciodata. Pare ca asa trebuie sa fie si nici nu ne mai punem problema ca cineva s-a gandit la un moment dat sa adauge doi nasturi minusculi pe revere.

Pentru ca noua ne place sa ne punem intrebari despre acest gen de detalii, am cautat sa aflam cum si de ce au aparut acesti nasturi care definesc un anumit stil si un anumit tip de camasa.

Ei bine, camasile faceau parte din echipamentul jucatorilor de polo de la sfarsitul secolului 19. Si, pentru ca, atunci cand galopau pe cal gulerele nu stateau locului de la viteza si vant, acest lucru a devenit o problema care le afecta performantele in timpul jocului si, la fel de important, le stirbea din eleganta.

 

In timpul unui meci, John E. Brooks (unul dintre faimosii frati Brooks despre care am povestit intr-o postare precedenta) a observant ca anumiti jucatori isi coseau gulerele de camasa pentru a sta locului. I-a placut acest look si s-a hotarat sa-l imbunatateasca si sa coasa nasturi pe gulerele faimoaselor camasi produse de casa Brooks Brothers. La inceput acest tip de camasa cu gulere prinse cu nasturi era purtat numai la ocazii sportive dar, in timp, a devenit cel mai raspandit guler de camasa, preferat de barbatii din intreaga lume.

Cum si cu ce sa porti acest tip de camasa? Oriunde si oricum. Casual sau elegant. Ziua sau seara. Acesta este si farmecul sau, se potriveste cu orice. Desi regulile mai conservatoare spun ca, din cauza legaturii cu sportul si a look-ului de colegiu american cu care a fost asociata pana spre mijlocul secolului 20, ar fi un faux pas sa fie purtata la un costum elegant…noi spunem ca am vazut cat de bine arata aceasta combinatie si o aprobam.

camasa-cu-guler-dublu-0