Cosul de cumparaturi este gol!

CAUTA PRODUSE

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER

Cand merita sa platesti mai mult pentru un obiect vestimentar?

Posted on

MERITA atunci cand materialul din care e facut este natural si tesatura este densa. Vei observa ca, dupa nenumarate spalari, hainele fabricate din materiale de calitate se simt la fel de bine la atingere ca la inceput, spre deosebire de cele proaste, care isi pierd finetea pe care o admiri in magazin.

MERITA atunci cand finisajele sunt impecabile. Cand nu vezi fire iesite, cand nasturii nu pica dupa 3 purtari si cand tivul nu se duce la prima spalare. O haina de calitate are finisajele la fel de bine facute ca la croitor si te face sa te simti speciala atunci cand o imbraci.

MERITA atunci cand pare ca a fost facuta pentru corpul tau. Da, hainele de calitate sunt facute dupa tipare gandite mult si bine, ca sa se aseze bine la umeri, la talie, pe solduri…

MERITA atunci cand haina e produsa local, in serie mica, de muncitoare care fac aceasta meserie de ani sau zeci de ani, la un nivel de maiestrie exceptional. De femei in toata firea si nu de copii de 13-14 ani, platiti cu 10 dolari pe luna.

MERITA atunci cand in costul hainei intra tot efortul si creativitatea designerului care a petrecut zile sau samptamani in sir pentru acea singura piesa de vestimentatie. Si care nu a fost facuta “pe repede inainte”, pentru a nu depasi deadline-ul si nu a fost gandita doar in termenii economiei de material si de pret.

MERITA atunci cand dai banii pe o piesa de vestimetatie pe care o poti purta sezoane la rand fara sa fie demodata. Cum ar fi o camasa bine croita sau un palton elegant.